Duygusal Çıkmaza Giren Türk Erkeğinin, Kendine Alkole Birakmasi

Süreyya

Spákona
Süper Mod
Geçen okulda, her türlü uyruktan olusan bir arkadas grubu ile hasbihal ediyoruz.
Yani aslinda daha cok iliski problemlerini, felsefi kavramlarla bütünlestirmeye calisir iken, konu uctu dolanip geldi, Erkeğin karmasik duygusal hallerine.
Ya aslinda karmasik degil diyoruz, var bir mantigi hatta bir semantiği.. Kant a göre, duygular kisinin kisisel hazinesi oldugu icin,objektif bir cikarim saglayamazlar..ondandir ki, Nietzsche ve ya Schopenhauer gibi subjektif idealistler, düsüncelerinde,bir cogun düsündügünün aksine, aklin degil duygularin ve ya algiladiklarini yansitmaya calisirlar..biz fanilere, bu kisisel duygu ve algilari akil süzgecinden gecirmek kaliyor iste..fark bu..yani sevgili okurlarim, bize miras kalanlar, his deryalarinda terk edilmis bir sandal misali olan bu büyük düsünürlerin hissiyatlaridir.Cik isin icinden cikabilirsen.
Bu dönemde Genel anlamda, erkek davranislari ile gösteriyor hisettigini..
Ne bilim salliyorum, hislerinin bir maddesel karsiligi oluyor illa ki..bu ille de para degil, mesela "yeni" bir hatuna kapiyi acmak, onu hediyelere bogmak, uzun süren iliskilerde, ev tamiratlari xapmak, seyhat etmeyi saglamak gibi seyler.
Pek duygularindan konusmaz.Bati cephesinde bu oturmus bir ritueldir.
Kadin erkegin emegini anlar..hislerine suskunluk gemi vurmussa da erkek, cesitli jestlerle anlatmaya calisir.

Konu geldi Türk Erkeklerine.
Türk erkegi asiri duygusal dürtü yasadiginda,kendini alkole veriyor dedi biri...
O güne kadar buna hic kafa yormamistim.
Ama dogruluk payi var gibi.Duygusallik adam olmamak mi? Ya da erkegi zayif mi gösteriyor?
Bunun sosyolojik boyutlari neler?

SÖylemekk istediginiz bir sey var mi?

• Beğen
Tepkiler: Eru

Eru

Platin Üye
makalenin başı aşırı tümevarımcı. Hoşuma gitmedi. Çok yanlış ve eksik bence.

Bir kere duyguları davranışlar ile bağdaştırmaya çalışmış. Davranışlarımız "tamamen" duygularımızla mı şekilleniyor? Hayır. Hislerimizin ise maddesel karşılığı eminim kadınlar kadardır veya onlardan daha bile azdır. Erkekler de insan olmaları vesilesiyle elbette duygusal canlılar fakat davranışları duygularının eseri değildir. Bunu bir türlü kimseye anlatamıyorum.

İş yerinde bir erkeğin maruz kaldığı ve tepki vermediği, sindirdiği ayrımcılığa kadın asla sessiz kalmaz. Davranışlarıyla, sesiyle, eylemiyle karşılık verir. Buna tepki olarak anlık cevap vermese de başka yerde, başka bir zaman çevresine verir.

Türk erkeği kendini alkole mi veriyor? Emin değilim. Erkeğin bireysel olarak alkole yüklediği anlam önemli burada. Alkol eğer onun için bir ilaçsa, unutma aparatıysa, yatıştırıcıysa, olabilir elbette. Gayette insanidir.

Süreyya

Spákona
Süper Mod
makalenin başı aşırı tümevarımcı. Hoşuma gitmedi. Çok yanlış ve eksik bence.
Baslikta bir soru isareti eksik sevgili Eru..o zaman tartismaya acik olacagi anlasilirdi...mea culpa
Bir kere duyguları davranışlar ile bağdaştırmaya çalışmış. Davranışlarımız "tamamen" duygularımızla mı şekilleniyor?
Evet..algilar bir duygu yaratir ve o duygu da akil süzgecinden gecer...ona göre de davranislarimiz sekil alir.
Engels bile merhametinden bir ideolojiyi yaratti.
Hayır. Hislerimizin ise maddesel karşılığı eminim kadınlar kadardır veya onlardan daha bile azdır.
kadinin duygu gösterisi, iletisim yetisidir.Bu onda asiri gelismistir.
Hic bikmadan anlatir, söyler, sorar.
sonra erkek bikar dirdirdan cünki yapisi öyle degil
Erkekler de insan olmaları vesilesiyle elbette duygusal canlılar fakat davranışları duygularının eseri değildir. Bunu bir türlü kimseye anlatamıyorum.
Mantikli davranmaya calismasi dahi, duygularla savastigi anlamina geliyor ya.
Üstelik erkekler daha icgüdüsel davraniyor.
İş yerinde bir erkeğin maruz kaldığı ve tepki vermediği, sindirdiği ayrımcılığa kadın asla sessiz kalmaz. Davranışlarıyla, sesiyle, eylemiyle karşılık verir. Buna tepki olarak anlık cevap vermese de başka yerde, başka bir zaman çevresine verir.
Neden sindiriyor?
Türk erkeği kendini alkole mi veriyor? Emin değilim. Erkeğin bireysel olarak alkole yüklediği anlam önemli burada. Alkol eğer onun için bir ilaçsa, unutma aparatıysa, yatıştırıcıysa, olabilir elbette. Gayette insanidir.
Iste bunu soruyorum..
Bir kacis degil mi?

• Beğen
Tepkiler: Eru

Eros

Ruhumun Ruhu
Altın Üye
Erkek sevmeyi bilmiyor önce ziyan eder sonra peşinden yanar. Alkole baş vuran yine iyi. Bir de gurur yaparak cinayet işleyen de var asıl onları anlamak güç.

dinamickaygısız

Platin Üye
neyse ki başaklar duygularını ölseler bile belli etmezler. :honk:

Oggy

kınaya Kars'ın
Sexolog
türkiyede erkek olduğunu kanıtlamanın gereklilikleri belli ve çok keskin...... askerlik yapar, çok çalışır, evi, arabası olmalıdır, ilişkiyi yüklenmelidir, çocukları olmalıdır, siyaset yapar, tekrar çok çalışmalıdır, evini, arabasını değiştirmelidir, heyecanı kalmayan ilişkisini devam ettirmelidir, çocuklarını evlendirmelidir...... duygusalsan, kalbin hassassa erkekliğin sorgulanır......... erkekliğini kanıtlamak istiyorsan döngünü devam ettirmelisin.......

Eru

Platin Üye
Baslikta bir soru isareti eksik sevgili Eru..o zaman tartismaya acik olacagi anlasilirdi...mea culpa

Evet..algilar bir duygu yaratir ve o duygu da akil süzgecinden gecer...ona göre de davranislarimiz sekil alir.
Engels bile merhametinden bir ideolojiyi yaratti.

kadinin duygu gösterisi, iletisim yetisidir.Bu onda asiri gelismistir.
Hic bikmadan anlatir, söyler, sorar.
sonra erkek bikar dirdirdan cünki yapisi öyle degil

Mantikli davranmaya calismasi dahi, duygularla savastigi anlamina geliyor ya.
Üstelik erkekler daha icgüdüsel davraniyor.

Neden sindiriyor?

Iste bunu soruyorum..
Bir kacis degil mi?

Benim tek demeye çalıştığım şey, duyguların davranışlara dönüşmesinde erkekler daha ipleri elinde tutabilen, duygularına kapılmadan hareket edebilen canlılar olduğu.

İşte bu yüzden konunun ana sorusu olan " Türk erkeğinin aşırı duygusal dürtülerle kendini alkole vermesi " meselesini eleştirdim.

Ana fikir "Türk erkeği duyguları vesilesiyle kendini alkole verir" ya? Bunun böyle olduğunu ileri sürüyor ya? Bunun böyle olmadığını, en azından herkesin böyle davranmadığını söylemeye çalıştım.

Lavinia

Platin Üye
başlık için yorumluyorum , çözümcül bi erkeğin bunu yapmayacağını düşünüyorum alkolün beyinde yarattığı etkiyle yoğun acı hissi dağılıyor fakat sonrasında aynı çıkmaza geri dönüyor bununla baş edemediğinde tekrar alkole sığınmak istiyor ve aynı kısır döngüyü yaşıyor

Hatta alkole düştükçe daha da zayıf hissediyor kendini iyice bırakıyor
bu durumdan kolaylıkla çıkabilen görmedim
Şöyle ki hayatta sevdiği , tutunduğu kişiler varsa düşünüldüğünü hissederse bu sarmaldan çıkabiliyor.

Soru şu: erkekler neden duygusal çıkmaza giriyor ?

Tupac

Gümüş Üye
Aslında alkol ile alakası yok. Türk erkeği içmek için ortam hazırlar ve sonra konu o masa da belirlenebilir..
Duyguları belli etmeme de aslında ataerkil ortamın bir sebebi. Aslında erkekler zayıflıklarını sertlikle örter

Vera

Altın Üye
Duygusal regülasyonu, stres yönetimi zayıf olduğu için düşünüyorum. Yalnız ben bunu cinsiyet olmaksızın. Kadınlarda pekala alışveriş ve tıkanırcasına yemek en basit örnek. Ama kadınlar büyürken ki süreçleri daha kolay duygu yönetiminde çünkü örnekleri çok. Ev işi yapar, kuaföre gider, gezer (yetiştirenden gördükleri) ama erkekler ne yazık ki bu konuda gördükleri zayıf. Bundan dolayı erkeklerin duygusal çıkmazlarda çok sorun yaşadığını ve en basit şeyde rahatlamaya yöneliyorlar. Başaranlar var mı? Duygu yonetimini çok güzel kontrol eden erkeklerde var.

Alice

Altın Üye
Türk erkeği çözümlenemez. Hata ailede başlıyor, oraya kadar inmek lazım Süreyya. 2 cm pipisi ile kral hürmeti görüp, pipisi olmayanları kendine hizmetçi görerek emirler yağdırıp, el üstünde tutuluyor.
Kıymet bilmeyen küçük maymun büyüdüğünde sevgiden anlamayan öküz oluyor. Tıpkı evde ona öğretildiği gibi herkese sahip olacağını sanıyor, gerçek hayat öyle bir şey değil, kimse de o küçük öküzün anası değil dünyayı önüne sermez. Vermeden alma peşindeler. Üstün ırk. Gerçek dünyaya çıktıklarını yüzgeçlerini kaybetmiş balık gibi çırpınırlar öyle. Bırakalım çırpınsınlar

Tupac

Gümüş Üye
Türk erkeği çözümlenemez. Hata ailede başlıyor, oraya kadar inmek lazım Süreyya. 2 cm pipisi ile kral hürmeti görüp, pipisi olmayanları kendine hizmetçi görerek emirler yağdırıp, el üstünde tutuluyor.
Kıymet bilmeyen küçük maymun büyüdüğünde sevgiden anlamayan öküz oluyor. Tıpkı evde ona öğretildiği gibi herkese sahip olacağını sanıyor, gerçek hayat öyle bir şey değil, kimse de o küçük öküzün anası değil dünyayı önüne sermez. Vermeden alma peşindeler. Üstün ırk. Gerçek dünyaya çıktıklarını yüzgeçlerini kaybetmiş balık gibi çırpınırlar öyle. Bırakalım çırpınsınlar
Nasıl da erkek düşmanı 😳

Razor

Bronz Üye
Uzun uzun yazamayacağım,ezikliğin ve yıkıklığın daniskasıdır.

SatanistKesenKedi

Gümüş Üye
Erkeğin duygusal çıkmazı olmaz. Biz kız mıyız? Gider başka kadınla duygusal boşluğu doldururuz

Üst Alt