Dorayaki どら焼き

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,034
Çözümler
4
Tepki puanı
12,726
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Dorayaki どら焼き

Dorayaki どら焼き



Japonya'da yediden yetmişe herkesin sevgilisi olan, bu popüler Japon tatlısı, basit olarak içerisine tatlı kırmızı fasulye ezmesi (anko) sürülen (veya çikolatalı fındık ezmesi) bir pancake sandviçi. Japonya'nın Nara şehrinde 'Mikasa' ismiyle de tanınan tatlı tüm çocukların favorisi dersek, abartmış olmayız. Bunda tüm dünyada oldukça popüler olan "Doraemon" isimli çizgi film karakterinin etkisi çok büyük. Doraemon tam bir dorayaki tutkunu. Neredeyse her bölümde önündeki dorayaki dağını yiyip bitirmeye çalışırken Nobita'nın tuzaklarına düşen Doreamon'un hikayesi anlatılıyor. Evde hazırlaması süpriz derecede kolay bu nefis tatlıya bayılacaksınız.


Ag66eM.jpg
1611760943642.jpeg

Malzemeler

2 Adet Yumurta, Oda sıcaklığında

100 Gram Kek Un

½ Tatlı Kaşığı Karbonat

50 Gram Toz Şeker

1 Yemek Kaşığı Bal

1 Yemek Kaşığı Mirin

2 Tatlı Kaşığı Su

4 Yemek Kaşığı Tatlı Kırmızı Fasulye Ezmesi (Anko) veya Çikolatalı Fındık Ezmesi

Ayçiçek Yağı

2FKb6F.jpg


Yapılışı
1Geniş bir kasede yumurtaları çırpın. Ardından şekeri ilave edip, çırpmayı sürdürün. Son olarak bal ve mirini ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karışana dek çırpın.2Elekten geçirilmiş kek un ve karbonat karışımını, hazırladığınız yumurtalı karışıma ilave edin. Fazla karıştırmadan hızlıca tüm malzemeleri birbirine yedirin. Ardından 2 tatlı kaşığı suyu ilave edin ve koyu kıvamlı güzel bir karışım elde edene dek birkaç kez çırpın.3Hazırladığınız karışımın üzerini streç film ile kapatıp, yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin.

Geniş bir tavayı hafifçe yağlayıp kısık ateşte ısıtın.4Hazırladığınız hamur karışımından 2 yemek kaşığı kadar alıp, ısınan tavanın merkezine doğru dökün. Üst yüzeyinde küçük kabarcıklar oluşmaya başlayınca bir spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin ve yaklaşık 1 dakika daha pişirip, ocaktan alın. Hamur karışımı bitene dek aynı işlemi tekrarlayın.

5Hazırladığınız pancakeleri ağzı kapalı bir saklama kabında veya üzerini streç film ile kapatıp, bir kenarda bekletin. Dorayakileri hazırlamak için 1 adet pancake'i mutfak tezgahına alın. Ortasına 1 yemek kaşığı kadar tatlı kırmızı fasulye ezmesini sürün ve bir pancake daha alıp, tost yapar gibi üzerini kapatın. Hazırladığınız dorayakileri streç filme sarıp, tüketene kadar buzdolabında saklayın.
 
Üst Alt