Çok sevme, güzel sev

Cherry

Elmas Üye
şırığı kıskançlığa kılıf bulmuşlar sürekli “Seni çok sevdiğim için yapıyorum” diyorlar.

Ama işin aslı öyle değil hanımlar, beyler. “Seni çok seviyorum ama...” diyorsa bir insan ve aşkını bazı şartlara bağlıyorsa, sevme konusunda asla samimi değildir.
Seni çok seviyorum ama şuraya gitme...”, “Seni çok seviyorum ama şununla görüşme...”, “Seni çok seviyorum ama şunu giyme...” gibi şarta bağlı sevgiler ‘kalitesiz’ kategorisine girer.

Çünkü ‘kaliteli sevgi’de sevgiliyi, olduğu gibi, kayıtsız şartsız kabul etmek vardır.

Bu yüzden ne kadar çok sevdiğin değil, nasıl sevdiğin önemlidir.

Bakın burada ‘kabullenmek’ demiyorum, özellikle‘kabul etmek’ tamlamasını kullanıyorum.

Çünkü kabullenmek mecburiyetten kaynaklanır.

Kabul etmek ise iradeye dayanır. Bilinçli bir davranıştır.

Hepimiz sevebildiğimiz kadar insanız.

Ne kadar çok seversek sevelim sevgimizin dışa vurumu ‘kaliteli’ değilse hiçbir anlamı yoktur.

Belki de bu yüzden “Seni çok seviyorum” diyen birine “Beni çok sevme, beni güzel sev” dememiz gerekiyor artık.

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Öff valla çekilmez. Bir yaştan sonra öfff bsg diyesi geliyor. Böyle erkek olmaz. Eğlenip mutlu olamadığım hiçbir insana tahammülüm yok artık. Bana ayak uydurmayacaksan aha kapı diyeceksiniz :d

Alice

Altın Üye
Sevebilse güzel sever. Kötü sevme şekli yok. Sevmediği için kırma üzme şekli var ki bunu seviyorum diye gizliyor

Piraye

Gümüş Üye
Bırakın allaşkına sevmeyi beceremiyorsanız mundar etmeyin karşındakinin kalbini. Onu da başka sevebilen sevsin. Siz pis kalbimizle yalnızlıklarınızda geberin

Lavinia

Platin Üye
Ben senin istediğin gibi olmayacağım ne kadar sevip sevmediğine sen karar ver şimdi.

Nepella

E🤍H
Bronz Üye
Hem çok hem güzel sevin

Nobody

Teknik Admin
Üst Alt