5 yılım geçti orada, çocukluk tabi pek bir şey hatırlamıyorum ama var üç beş anım...
Bir gün yine taso oynuyoruz mahallenin ortasında arkadaşlarla ben her attığımı çeviriyorum, hatta ikişer ikişer dönüyor tasolar neyse sevinçten dört köşeyim aşağıda yüz basamaklı bi merdiven var mahalleye çıkan birde tam karşısında 50-60 basamaklı bir yer var orası da yukarıdan aşağıya doğru bizde tam ortasında oynuyoruz işte oyunu velhasıl aşağı merdivenlerden 2 tip geliyor elleri arkada eşkaller kayık neyse bizim bayağı dikkatimizi çektiler oyunu bıraktık onlara bakıyoruz yavaş yavaş hızlanmaya başladılar basamakları yarılayınca koşmaya başladılar döner bıçaklarını çektiler koşuyorlar üstümüze doğru biz tabi 4-5 çocuk ayaklarımız götümüze vura vura koşuyoruz ilk başta yukarıya koşmaya çalıştık oradan da 2 eşkal inince sıçtık herkes evine doğru koştu arkama bile bakmadan eve koşuyorum bizim ev bayağı büyüktü orada, 2 katlı 3 kardeş oturuyordu dedemler kocaman bi ev, kocaman bahçe ama bahçe duvarı o kadar yüksek ki 3 metre belki daha fazla hatırlamıyorum yani kapı dışında eve girmem imkansız kapıyı tekmeliyorum bahçe kapısını açsınlar diye ama korkudan arkama dönüp bakamıyorum bile neyse yengem açtı kapıyı yengemi içeri ittim hızlıca girdim içeri kapıyı kilitledim gittim eve oturdum yarım saat falan sonra içim içimi kemiriyor meraktan çıldırıyorum çıktım geri dışarı duvara yapışık yürüyorum olayın olduğu yere doğru yavaş yavaş neyse geldim işte olayın olduğu yere kimse yok sadece kan var sanırsın kurban bayramında 5 öküz devirmişler gibi küçük bi kan gölü... Neyse sonra oranın karşısında oturan kadın geldi yıkadı orayı temizledi bizde tasoya devam ettik...
Çinçin böyle bi yerdi, gündüz gözüyle birbirlerini keserler hiçbir şey olmamış gibi devam ederlerdi, bırakın dışarıdan birisinin girmesini mahalle değiştirirken bile korkardı insanlar. Başka bir mahalleye girdiniz mi herkes size dik dik bakardı ama aynı mahallenin içinde kimse size sesini çıkarmaz hatta sizi korur, kollardı. Dediğim gibi sadece 5 yılım geçti orada, dedem, babam, amcam orada büyüdüler onlar kurtarmışlar kendilerini ama ben orada büyüseydim şu an muhtemelen ya bi köşede torba tutuyordum ya içeride volta atıyordum ya da çoktan bıçağı yemiş ölmüştüm bilmiyorum.