Çin, elektrik şebekesindeki zayıf noktaları gidermek için Anhui eyaletinin Hefei kentindeki bir trafo merkezinde kuantum teknolojilerini test ediyor. 2024’te inşa edilen tesiste, şebeke içindeki kusur ve sorunları tespit etmek için kuantum sensörlerini içeren 18 aylık bir deneme yürütülüyor; bu sensörler zayıf elektrik sinyallerini ve anahtarlama odasındaki sıcaklık ile nemdeki çok küçük değişimleri algılayabiliyor.
Araştırmacılar ayrıca arızaları saptamak, ölçümleri iyileştirmek ve şebeke operasyonlarını modellemek için kuantum sensörleri, güvenli iletişim ve hesaplama kullanıyor. Çin, bu çalışmalarla gecikmeli ekipman izleme, ölçüm hataları, veri güvenliği riskleri ve karmaşık güç sistemlerinin analizindeki hesaplama yükü gibi sorunları çözmeyi hedefliyor; araştırmacılara göre teknoloji trafo merkezindeki elektrik ölçüm hatalarını yılda 500.000 kilovat-saatten fazla azaltabilir.
Anhui Electric Power Company araştırmacısı Tian Teng, denemenin kuantum teknolojisinin güç arzını güvence altına almak ve kalkınmayı desteklemek için bir “gösteri unsuru” değil, somut bir destek olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.
----
Bu haber dolaylı değil, direkt olarak #BTC fiyatını etkileyecek haberler. Aktardığım kısa bir bölüm; uzun bölüm link olarak aşağıya ekledim. En son AlphaBET 'in Quantum PC makalesiyle birlikte büyük bir dump yemişti kirpto piyasası ki; şuanki fiyatın buralarda durmasının asıl nedenidir. Quantum teknoloji üzerinde kurumsal bir çok firmanın milyarlarca dolarlık yatırımları var ama çok ön plana çıkarmıyorlar, potansiyel bir borsa getirisinden olmamak için ama backgroundda labaratuvar çalışmaları devam ediyor.
SHA256 kriptolojisini kırmak için yeterli bir teknoloji yakalanabilir mi Quantum PC ile ? kesinlikle, özellikle dayanıklı soğutma ve daha gelişmiş işlemcilerin üretilmesiyle birlikte satoshi 'nin hesabına erişmek işten bile değil.
kaynak: oilprice