Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,363
Çözümler
4
Tepki puanı
12,949
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Karatay'ın, sofrasından ayırmadığı iki besin şöyle: Ev yoğurdu ile ev turşusu ve turşu suyu.

Bağışıklığı güçlendiren ev yoğurdunun gün boyunca insanın diri kalmasını sağladığını belirten Karatay, "Bağırsaklardaki dost bakterileri de çoğaltır" diyor.

Ev turşusu bağışıklığı güçlendirerek, enfeksiyonlardan koruyor. Vücudun direncini artırıyor.


Balığın faydalarından bahseden Karatay'ın bir de uyarısı var: "Karadeniz insanı bol bol hamsi yiyor ama hamsiyi kızartmamalısınız. Kızartmayın deyince bana kızıyorlar ama kızartınca sağlık için tehlikeli oluyor. Kızartma kanserojendir, tehlikedir."


Karatay, sağlıklı beslenmeye yönelik diğer önerilerini şöyle anlattı:

"Köy tereyağını sabah akşam yiyebilirsiniz. Fındık, çay çok önemli. Bol bol fındık tüketip çay içebilirsiniz. Fındık, fıstık, çıtır çıtır, hem kan yapar, hem ısıtır. Fındık doğanın hem mineral, vitamin, karbonhidrat, omega3 deposudur

Çay da çok önemli. Bol bol çay içeceksiniz. Şekersiz olmak kaydı ile. Bol bol çay içebilirsiniz. Çay dinç tutar. En güçlü antioksidan vardır içerisinde. Onun için bol bol içmenizde fayda vardır. Çay da kahve de öneriyorum."

Beslenme uzmanlarının ise sağlıklı ve uzun ömür için önerdikleri doğal yiyecekler şöyle:

MANTAR: Yapılan çalışmalarda mantarın bünyeyi hastalıklara karşı koruduğu görüldü.
ISPANAK: Kalp, tansiyon, göz ve deri hastalıklarına karşı etkili bir sebze. Sık tüketimi ile birçok cilt lekelenmelerinin önüne geçilebilir.

KARNABAHAR: Sinir sistemini olumlu etkileyen ve zihin yorgunluğunu alan bir sebze olan karnabahar, mevsiminde düzenli olarak tüketilmeli.

AVOKADO: B vitaminleri, D vitamini, potasyum ve çeşitli yağları içeren nadide meyvelerden olan avokado sağlığa sağlık katıyor. Tansiyon ve kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı.

HAVUÇ: Her gün 1 adet havuç yenildiğinde kalp krizi ve felç tehlikesi büyük oranda azalır. Ayrıca organlarda gelişen kanser türleri, yüksek kolesterol ve görme rahatsızlıkları düzenli havuç tüketimi ile önlenebilir.

BROKOLİ: Bağışıklık sistemini güçlendirip, hastalıklar mücadele eden besinlerden biri de brokolidir. Pek sevilmese de etkileri araştırmalarca kanıtlandı.

TAM BUĞDAY: Özellikle B grubu vitaminlerini barındıran buğday, E vitamini ve demir minerali de içerir. Özellikle damar sağlığını destekler, damar elastikiyetini korur.


KURU YEMİŞLER VE KURU MEYVELER: Ceviz, badem, fındık, fıstık ve her çeşit kuru meyveler magnezyum, çinko, potasyum, selenyum minerallerini yüksek miktardaiçerir. Hayati organlar olan beyin ve kalp sağlığını iyileştirir. Alzheimer, depresyon, demans gibi hastalıklardan korur.

ZEYTİNYAĞI: Sağlıklı yağlar grubunda yer alan zeytinyağı omega-9 yağ asitlerini içeren tek yağ çeşididir. Tansiyon, kan şekeri, bağırsak problemleri ve genel sağlığı iyileştirme konusunda doğru ve düzenli zeytinyağı tüketimi etkili olur.

BAL: Şifa kaynağı olan bal, kalbi kuvvetlendirir. Şeker ve tatlandırıcı yerine kullanılabilen bal sıcakla etkisini kaybettiğinden ılık ya da soğuk besinlerde kullanılmalı.
 

pumpkin

kabaktan dönenin kaşığı kırılsın
Elmas Üye
Katılım
7 May 2020
Mesajlar
10,113
Tepki puanı
2,225
Puanları
113
Konum
Kreş
Cinsiyet
Kadın
bu kadın aslında çok doğru noktalara parmak basıyo ama çok şiddet eğilimli .s.s başlıktan da anlaşılacağı üzere .s.s
biraz üslubunu yumuşatsa, deli muamelesi görmeyecek bence :honk:
 

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Katılım
7 Eki 2022
Mesajlar
13,532
Tepki puanı
4,026
Puanları
113
Yaş
34
Konum
Kocam köylü
Cinsiyet
Kadın
Brokoli mevsimi hazır okumuşken yarın alayım havuçla haşlayayım 🥦
Her şeyi biliyorum ama bilmek uygulamama yetmiyor.Sad.
 
Üst Alt