Çanakkale Orman Yangınları Nedeniyle 9 Köy Boşaltıldı

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Durumun bildirilmesinin ardından Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine jandarma ekipleri de geldi.

Ekipler, rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevleri kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışma başlattı.

Bazı hayvanların yangından etkilendiği bölgede, Kayadere köyünden vatandaşların tahliyesi için jandarma ekipleri gözetiminde çalışma yürütüldü. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, güvenli alanlara alındı

Yangın nedeniyle Kayadere, Ulupınar ve Belen köyleri ile Damyeri mevkisinin tedbir amaçlı boşaltılmasının ardından Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla köylerinin de tahliye edilmesine karar verildi.

Çanakkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kayadere köyü civarında çıkan orman yangınına 30 hava aracıyla müdahale edilmesine rağmen yangının rüzgarında etkisiyle büyüme eğilimi gösterdiği belirtildi.

Alevler merkez ilçeye bağlı Yağcılar köyüne ulaştı. Güvenlik gerekçesiyle tahliye edilen köydeki çok sayıda ev alev alev yanıyor.

döngüsel

Don't give up!
Süper Mod
Haberlerde gösterilmediği algısı oluşturulmuş yine sosyal medyada. Demek ki takip edilen kanalları tekrar değerlendirmek lazımmış.

Bir kere daha gördüm ki başta Twitter olmak üzere sosyal medya tamamen çöplükten ibaret.

Bu arada yangın gerçekten çok büyük. Etkilenen alan çok geniş. Hala kontrol altına alınabilmiş değil. Bir ara rüzgarın yönünü çevirmesiyle merkeze de geleceğinden korkuldu ama engellendi. Umarım bir an önce biter bu kabus.

velevki

🎈
Altın Üye
Allah'ım,
alevlerin ortasında tüm canlılar için
"Ey ateş serin ve selamet ol" ayetinin tecellisini istiyoruz.

Dualarımız Çanakkalemize yağmur olsun,rahmet olsun,esenlik olsun inşallah.

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Aaa yangın kontrol altına alındı diye okumuştum ya
Burdan gitti yangın söndürme helikopterleri çok geçince haberlere baktım kontrol altına alındı okudum sevindim
Bu haber sistemi çok acı
Üzgünüm ah ya kaç hayvan telef oldu kaç ağaç yandı birinin saçma sapan bir ihmali salaklığı yüzünden 🤬🤬🤬
Köylerede ulaşmış insanların evi barkı canı küfür edecem

alcatraz

🍻
Elmas Üye
durmayacak yangınlar. asla sonu gelmeyecek ve bunlar iyi günlerimiz. dünya ısınıyor ve bunun kısa vadede çözümü yok.
geçmiş olsun

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Açtım ntv yine kontrol altına alınmış gibi konuşuyorlar
Anlamadım ben 🤦

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Haberlerde gösterilmediği algısı oluşturulmuş yine sosyal medyada. Demek ki takip edilen kanalları tekrar değerlendirmek lazımmış.

Bir kere daha gördüm ki başta Twitter olmak üzere sosyal medya tamamen çöplükten ibaret.

Bu arada yangın gerçekten çok büyük. Etkilenen alan çok geniş. Hala kontrol altına alınabilmiş değil. Bir ara rüzgarın yönünü çevirmesiyle merkeze de geleceğinden korkuldu ama engellendi. Umarım bir an önce biter bu kabus.
Geçmiş olsun çiçeğim 🥺

Aura

•paeonia•
Özel Üye
Çok üzgünüm..
Kontrol altına alındı mı alınmadı mı, anlayamadım ben de.
Net bilgisi olan var mı?

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Çok üzgünüm..
Kontrol altına alındı mı alınmadı mı, anlayamadım ben de.
Net bilgisi olan var mı?
Yok kuzum valla anlamadım bu tv herşeyi iyileştirerek anlatıyor
Yangının duedurulduğu bir yerde çekim yapmışlardı söndürüldü diye valla anlamadım 😭

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Günahsız hayvanların ölmesi çok zoruma gidiyor. 🥺

Üst Alt