Boykot bahane Türk malları ṣahane mi?

CaT

🎈
Board Admin
Neden yabanci markalara özeniyoruz? Evet belki daha kaliteli 🥲 ama daha pahali? Ṣimdi türk mallarini almaya baṣlasak onlar da daha çok para kazanip kalitelerini artitirlar belki?

Ben bu boykot iṣini tamami ile destekliyorum, yasadigim ülkenin üretigi mallari almaya calisiyorum.. hem yasadigim ülke desteklenir, hem de zaten o boykot edilen mallarin cogu hayvan deneyimlerinden geciyor :( hic deney yapilan hayvanlari gördünüz mü??

1988-Tierversuche-Kaninchen-BioSearch-Lab-Hase-05-c-PETA-USA.jpg

1988-Tierversuche-Kaninchen-BioSearch-Lab-dermal-c-PETA-USA.jpg

Kerim

SMFsever
Bronz Üye
Ülkemizde ki firmaların da artık daha kaliteli ürün sunmaları gerekir. Ülkemde daha iyisi üretilse neden yabancı markaları tercih edelim ki. Yabancı markalara kalitesinden dolayı mecbur kalıyoruz.

CaT

🎈
Board Admin
Ülkemizde ki firmaların da artık daha kaliteli ürün sunmaları gerekir. Ülkemde daha iyisi üretilse neden yabancı markaları tercih edelim ki. Yabancı markalara kalitesinden dolayı mecbur kalıyoruz.

Evet malesef, o kadar haklisin ki ....

Elya

Neyse...
Bende destekliyorum daha kaliteli mallar da üretilebilir evet eskiden bim de ki mallara kalitesiz gözüyle bakıyordum ama çoğu türk malıymış desto bulaşık deterjanının fairy den farkı yok gayette güzel kopuruyor daha kaliteli salçalar çiçek yağları da üretilirse bu iş çözülür diyebakıyorum ben ama her zaman ki gibi fırsatçılar iş basında öncelikle bu çözülmeli diye düşünüyorum

Frenk

Altın Üye
Bim deki ürünlerin etiketlerini okuduğunda bir çok şeyi almaktan vazgeçiyor insan.

Ki yerli markaları geçtim yabancı markalar bile bizim paramızın değeri ve tarım bakanlığının izinleri sayesinde yurt dışında sundukları yüksek kaliteyi ülkemizde sunmuyorlar.

chevy

Gümüş Üye
bim ürünleriyle ilgili çok eskiden -nerede denk geldiğimi hatırlamıyorum- bir şey okumuştum. Okuduğum yazıda bir çok ürünün geri dönüşüm ürünü olduğu yazıyordu.
Örnek x firması y malını üretiyor. Aynı x firması rafta kalmış ya da tüketim tarihi y ürününü z malına dönüştürüp bim’e satıyor şeklindeydi. Ne kadar doğru bilemem. Ama günümüz dünyasında insan bir acaba demiyor da değil.

Bir de biz kaliteli yerli üretimleri unutalım. En basit örneği; çay üretimi.
A sınıf çaylar dünyanın dört bir yanına satılıyorken yurtiçinde vatandaş olarak çer çöp içip çay içiyoruz diyoruz.

Kafa yapısını insanımızı sevmek olarak değiştirirsek bazı şeyleri değiştirebiliriz

CaT

🎈
Board Admin
Evet kalitesi düsük ürünler indirimli ürünler a kalite degil b kalite

Frenk

Altın Üye
Madem Bim diyoruz basit bir örnek.

Tüm marketlerde satılanın neredeyse yarı fiyatına superfresh ürünleri satabiliyor

Bunun açıklaması çok Zor olmasa gerek

CaT

🎈
Board Admin

Tüm marketlerde satılanın neredeyse yarı fiyatına superfresh ürünleri satabiliyor

Superfresh baska marketler de de satilmiyormu? Madem bim in adi cikmis, komple bimi boykot et... ben ankaradayken bildirici vardi, ne bim kadar ucuz ne de migros kadar pahaliydi

chevy

Gümüş Üye

Üretim yapan firmaları karşılaştırmak lazım :))
Süt ürünlerinde mesela aynıdır hemen hemen. Dost yoğurt ile içim yoğurtu üreten firma aynı firma

Frenk

Altın Üye
Envai çeşit market var fiyat skalasında. Aynı ürünü diğerlerine göre çok daha ucuza sürekli satması şüphe uyandıran bir durum bana göre.

Ürün firma her şey aynı @notyet marka ve isim her şey aynı çok şaşırtıcı işler

• Beğen
Tepkiler: CaT

chevy

Gümüş Üye
Envai çeşit market var fiyat skalasında. Aynı ürünü diğerlerine göre çok daha ucuza sürekli satması şüphe uyandıran bir durum bana göre.

Ürün firma her şey aynı @notyet marka ve isim her şey aynı çok şaşırtıcı işler
İşte yukarıda bahsettiğim şey o. Mesela avrupa standardına göre bir yoğurtun verdiği enerji kalori besin miktarı içim yoğurt ile aynı hemen hemen.
Dost yoğurtu da aynı firma üretiyor, besin değeri yüzde 25 i bile değil :))
Nasıl bir dönüştürme işlemi varsa artık bakteriyel düzeyde, yoğurtumsu bir şeyi kakalıyorlar insanlara

Frenk

Altın Üye
İşte yukarıda bahsettiğim şey o. Mesela avrupa standardına göre bir yoğurtun verdiği enerji kalori besin miktarı içim yoğurt ile aynı hemen hemen.
Dost yoğurtu da aynı firma üretiyor, besin değeri yüzde 25 i bile değil :))
Nasıl bir dönüştürme işlemi varsa artık bakteriyel düzeyde, yoğurtumsu bir şeyi kakalıyorlar insanlara
Süt kullanmıyorlar, ve dönüşüm de yok, içine katılan maddeler ile tas aroma kıvam renk tamam.

Yoğurtta üretici aynı mallar farklı, marka ve isim de farklı. Benim dediğim her şeyi ile 1 e 1 aynı fark yok bir gün Migros’tan da alacağım aynı ürünü farkını görmem gerek. Gerçi son parti bozuk çıktı BİM’den aldığım

chevy

Gümüş Üye
Süt kullanmıyorlar, ve dönüşüm de yok, içine katılan maddeler ile tas aroma kıvam renk tamam.

Yoğurtta üretici aynı mallar farklı, marka ve isim de farklı. Benim dediğim her şeyi ile 1 e 1 aynı fark yok bir gün Migros’tan da alacağım aynı ürünü farkını görmem gerek. Gerçi son parti bozuk çıktı BİM’den aldığım

Cuma günü alışveriş günüm, dikkatimi çekti bayağı bu. Alıp karşılaştırırım merak ettim

Frenk

Altın Üye
Süperfresh soğan halkası demeyebilirsin tabi, tam bir bira mezesi özellikle airfryer de yaptığında, ancak son partiye yağ eklemeyi unutmuş gibiler

Elya

Neyse...
Üretim yapan firmaları karşılaştırmak lazım :))
Süt ürünlerinde mesela aynıdır hemen hemen. Dost yoğurt ile içim yoğurtu üreten firma aynı firma
Dost süt tam anlamıyla türk mali bile değilmiş boykot edilecek o kadar urun varki

Elya

Neyse...
Superfresh baska marketler de de satilmiyormu? Madem bim in adi cikmis, komple bimi boykot et... ben ankaradayken bildirici vardi, ne bim kadar ucuz ne de migros kadar pahaliydi
Artık şu 3 harfli marketlere karşılık biri gelmeli gerçi tarım kredi var ama hepsi nerdeyse aynı ya yıllardır belli başlı ürünlere alışmışız kaliteli. Diye
Şu an boykotta olan.urunler indirimde demek isteyince fiyatlar aşağıya da cekilebiliyormus

CaT

🎈
Board Admin
Artık şu 3 harfli marketlere karşılık biri gelmeli gerçi tarım kredi var ama hepsi nerdeyse aynı ya yıllardır belli başlı ürünlere alışmışız kaliteli. Diye
Şu an boykotta olan.urunler indirimde demek isteyince fiyatlar aşağıya da cekilebiliyormus

Evet dimi, demekki daha ucuza da satilabiliyormus ürünler..... tuaf 😄

Üst Alt