Bir Sosyal Medya Jargonu Yazın

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Nft Coding GIF

Kuşakları birbirinden ayıran, söylenmeden yaşlarını tahmin ettiğimiz ifade biçimidir sosyal medya jargonları.

Fluffy

Tehlikeliyim Diyorum
Elmas Üye
şuyu olmayan da buyum demesin.

:As3ab7iy8imb9e8n:

Gerek kendi tarzıyla gerek paylaşımlarıyla kendini göstermek, farklılık yaratmak isteyenler için kullanılan bir kelime: "hawli". Türkçe meali: "havalı".

Bu jargonu kullananlar Alfa kuşağı ve özellikle Z kuşağının son üyeleri. İrite edici, toksik bir kelime, bir davranış fakat sosyal medyada sıkça denk geliyorum. Asıl "hawli" olmaya çalışanların kendileri olduklarından bihaberler zavallı evlatlarım. Yaşlarına, sorumluluk sahibi olmayışlarına, hayat tecrübesi fakirliklerine veriniz.

Lavinia

Platin Üye
Gerek kendi tarzıyla gerek paylaşımlarıyla kendini göstermek, farklılık yaratmak isteyenler için kullanılan bir kelime: "hawli". Türkçe meali: "havalı".

Bu jargonu kullananlar Alfa kuşağı ve özellikle Z kuşağının son üyeleri. İrite edici, toksik bir kelime, bir davranış fakat sosyal medyada sıkça denk geliyorum. Asıl "hawli" olmaya çalışanların kendileri olduklarından bihaberler zavallı evlatlarım. Yaşlarına, sorumluluk sahibi olmayışlarına, hayat tecrübesi fakirliklerine veriniz.

Ben niye bunu ilk defa duydum şiveli okudum köpek hawlii gibi 😂

Lavinia

Platin Üye
Bazılarını bende kullanıyorum ben eskiden de severdim hiç yoksa arkadaşlar arasında kendimizin anlayacağı saçma sapan şeyler üretip onları kullanırdık ki hala arada birbirimize hatırlatır eğleniriz 😅😅

Ben niye bunu ilk defa duydum şiveli okudum köpek hawlii gibi 😂
Senden doğulu veya güneydoğulu "vibe"ı aldım. Tahminim doğru mu?

Al sana bir başka sosyal medya jargonu. "Vibe", "vibe almak", "vibe'ı almak". Bu da ana dilimiz Türkçeyi katletmek için uydurulmuş.

Lavinia

Platin Üye
Senden doğulu veya güneydoğulu "vibe"ı aldım. Tahminim doğru mu?

Al sana bir başka sosyal medya jargonu. "Vibe", "vibe almak", "vibe'ı almak". Bu da ana dilimiz Türkçeyi katletmek için uydurulmuş.

Valla ne doğulu ne güneydoğuluyum hatta ayak bile basmadım henüz ama öyle bir dizi izledim yakın zamanda sanırım ordan çağrıştırdı 😅

Sen bayağı geride kalmışsın bu arada. Mağarandan ne zaman çıkarsın acaba? Merakla bekliyorum çıkmanı.

Ben mağaramda mutluyum al sana bir sosyal medya jargonu daha :p

Valla ne doğulu ne güneydoğuluyum hatta ayak bile basmadım henüz ama öyle bir dizi izledim yakın zamanda sanırım ordan çağrıştırdı 😅

Ben mağaramda mutluyum al sana bir sosyal medya jargonu daha :p
Anladım.

İnce mesajı almışsın. Helal olsun. Varan 3. Yok mu artıran? Yok mu? He? Heeeeeeeeee?

KahKaha

Gümüş Üye
Kadın
“Random” gülmek. Hem söylenişi, hem uygulaması. Hangi jenerasyon kullanıyor bilmiyorum ama ben kullanamıyorum 😄

Bir de “edep, sen ne güzel şeysin”li paylaşımlar geliyor önüme son zamanlarda. Sanırım artık o da jargonun bir parçası.

Alice

Altın Üye
Yapmasaydım olmazdı

Üst Alt