🥧 Bastilla (Pastilla) Tarifi – Fas Usulü Tatlı-Tuzlu Tavuk Böreği - Fas Mutfağı

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
28,361
Çözümler
1
Tepki puanı
3,692
Puanları
113
Yaş
35
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
🥧 Bastilla (Pastilla) Tarifi – Fas Usulü Tatlı-Tuzlu Tavuk Böreği

Malzemeler:

  • 8 adet baklava yufkası veya filo yufkası
  • 500 gram tavuk göğsü (haşlanmış ve didiklenmiş)
  • 1 adet büyük soğan (ince doğranmış)
  • 1 çay bardağı badem (kabuksuz, kavrulmuş, iri dövülmüş)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (yufkaları yağlamak için)
  • Pudra şekeri (servis için)

Yapılışı:
  • Tereyağında doğranmış soğanı pembeleştirin, baharatları ve tavuk etini ekleyin, karıştırın.
  • Yumurtaları ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.
  • Sonra badem, bal ve toz şekeri ekleyip ocaktan alın.
  • Yufkaları yağlayarak tek tek serin, ortasına tavuklu karışımı koyun.
  • Üzerini tekrar yufka ile kapatın, kat kat olacak şekilde bohça gibi sarın.
  • Üstünü de yağlayarak 180°C fırında altın rengi olana kadar (20-25 dakika) pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri ve tarçın serpip sıcak ya da ılık servis yapın.

İpucu:
Gerçek bastilla tarifinde güvercin eti kullanılır, fakat tavuk en yaygın ve pratik versiyonudur. Tatlı ve tuzlu tatların dengesi bu yemeği özel kılar.
 
Üst Alt