B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,363
Çözümler
4
Tepki puanı
12,949
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?​


B kan grubu büyük ölçüde değişken bir genetik potansiyele sahiptir. Kan gruplarının zıt kategorilerinde bulunan A ve 0 kan gruplarının aksine, B kan grubu sabit bir beslenme alışkanlığına sahip değildir. Her iki kan grubundan etkilenebilme potansiyeline sahiptir. B kan grubuna sahip kişiler besin zincirinin her iki bölümünden de faydalanmaktadır. Bu durum hem sebze hem de hayvansal ürünler tüketebilmesine olanak sağlamaktadır. Ancak B kan grubuna sahip kişilerin beslenme konusunda oldukça hassas davranmaları ve bu beslenme düzenini dengede tutmaları gerekmektedir. Çok fazla hayvansal ya da sebze ağırlıklı beslenmekten kaçınmalı her iki beslenme tipini de dengeli şekilde uygulamalıdır.
B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

B Kan Grubu Diyetinde Kilo Verme Faktörü​

B kan grubuna sahip kişilerin sağlıklı kalmasının önüne geçebilen bazı durumlar söz konusudur. Stres durumlarında kanlarındaki kortizol seviyelerinin fazla yükselmesi, belirli gıdalardaki lektinlere karşı duyarlı olmaları, iltihaplanmaya ve Sendrom X’in gelişme riskinin artmasına sebep olmaktadır. Ayrıca B kan grubuna sahip kişiler kalıcı virüslere karşı duyarlıdırlar. MS, CFS ve Lupus hastalığı olanlar ve otoimmün hastalıklarına sahip olanlar yavaş ilerleyen rahatsızlıklara karşı oldukça savunmasızlardır. Dr. D’Adamo; B kan grubuna sahip kişilerin, kan grubu diyetine uygun şekilde beslendiklerinde, hastalıklar için risk faktörlerinin azaldığını, fiziksel olarak daha zinde hissedebileceklerini, zihinsel olarak diğer kan gruplarından daha dengeli olduklarını söylemektedir.



B Kan Grubu Kilo Aldıran Gıdalar

  • Mısır
  • Buğday
  • Karabuğday
  • Mercimek
  • Domates
  • Yer Fıstığı
  • Susam
Bu gıdaların her biri B kan grubu olan kişilerin metabolik süreçlerinin verimliliğini etkileyerek yorgunluk, ödem (sıvı tutulması) ve hipoglisemi ile sonuçlanmaktadır. Bu besinleri yemeyi bıraktığınızda ve B kan grubuna uygun diyeti uygulamaya başladığınızda, yemeklerden sonra kan şekeri seviyeniz normal seviyelerde kalacaktır. B kan grubuna sahip insanların uzak durması gereken bir diğer besin ise tavuktur. Tavuk içerisinde lektin bulunan bir besindir. Tavuk yağsız bir et olmasına rağmen, kan dolaşımında aglütinasyona sebep olan lektinlere sahip olduğundan, felçlere ve bağışıklık sisteminde bozukluklara sebep olabilmektedir. Dr D’Adamo; B kan grubuna sahip kişilerin tavuk yemeyi bırakmalarını, bunun yerine keçi, kuzu, koyun eti gibi son derece faydalı besinleri tüketmeleri gerektiğini söylemektedir.

B Kan Grubu Kilo Verdiren Gıdalar

  • Yeşil Sebzeler
  • Yumurta
  • Et
  • Az yağlı süt ürünleri
B kan grubuna zararlı olan gıdalardan kaçınıldığında ve bu besinlerin yerine faydalı gıdalar tüketilmeye başlandığında, kilo vermeleri oldukça kolay olmaktadır.
B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
Kan Gruplarına Göre Diyet

B Kan Grubu Diyeti İle Stres Yönetimi​

B kan grubuna sahip kişiler stres konusunda A kan grubuna sahip kişiler ile benzerlikler göstermektedir. Kanlarındaki kortizol seviyeleri diğer gruplara göre daha yüksektir. B kan grubu olan kişilerin strese karşı tepki vermeleri, stresten kurtulmada zorlanma, uyku düzeninin bozulması, konsantrasyon problemleri, GI (Gastrointertinal) dostu bakterilere zarar verme ve bağışıklık fonksiyonunu baskılama şeklinde kendini göstermektedir. Bu depresyon, insülin direnci, hipotiroidizm ve yüksek stres ve kaygı bozuklukları için risklere yol açmaktadır ve neredeyse diğer tüm sağlık sorunlarını daha kötü bir duruma getirmektedir.
Nitrit Oksit molekülünün, B kan grubuna sahip kişilerin strese verdikleri tepkiyi ve stresten hızla kurtulma yetenekleri üzerinde etkileri vardır. NO, sinir sistemi ve bağışıklık sistemi dahil olmak üzere birçok biyolojik süreci değiştirebilen önemli bir madde olarak ortaya çıkmıştır. Nitrik asit merkezi sinir sistemindeki belirli nöron türlerinin bir aracısı olarak işlev görmektedir. Dopamin ve seratonin gibi diğer nörotransmitlerden farklı olarak NO, hücrelerdeki belirli bölgelere bağlanmaz, bunun yerine hücreye infüze edilir ve doğrudan biyokimyasal seviyede çalışır. Bu da onu hızlı çalışan ve hızlı yanıt veren bir nörotransmiter haline getirmektedir.
NO ayrıca beyinde üretilen endorfinlerin düzenlenmesinde rol oynamaktadır. Nitrit Oksit’in vücuttan temizlenmesi kardiyovasküler sistem için oldukça faydalı olabilir. Aynı zamanda stresin daha hızlı iyileşmesini sağlayan nörotransmiterlerin aktivitesi için de oldukça etkilidir. Bilim adamları, B kan grubu antijenine sahip insanların NO’yu diğer kan gruplarındaki insanlardan daha hızlı temizlediğini keşfettiler.

 
Üst Alt