Aniden Hattori Hanzo'Yu Hatirlamak

Süreyya

Spákona
Süper Mod
Niye geldi ki simdi aklima?
Sanirim yine bir "Kill Bill" gecesi yapmak gerekiyor.

Frenk

Altın Üye
Hanzo "Cici Hüyya"

hottori suşi yapıyordu ama

Süreyya

Spákona
Süper Mod
Hottori Suşi ustası olarak bilinen gizli ninja değil miydi ? google öyle söyledi
Kemal sunal in Hanzosunu diyon sandim..
Susi ustasi mi bilmiyorum..
Savasci oldugu kesin..
Ninja tarafinda mi samurai tarafinda miydi...orasi yok bende

Frenk

Altın Üye
Kemal sunal in Hanzosunu diyon sandim..
Susi ustasi mi bilmiyorum..
Savasci oldugu kesin..
Ninja tarafinda mi samurai tarafinda miydi...orasi yok bende
Ben kill bili hiç izlemedim biliyor musun....

kızların çok sevdiği bir film gibi geliyor o bana.

Hanzo cici hüyy a der

Hattori farklı o samuray ninja neyse artık işte ikisi düşman mı onu bile bilmiyorum

Süreyya

Spákona
Süper Mod
Ben kill bili hiç izlemedim biliyor musun....

kızların çok sevdiği bir film gibi geliyor o bana.

Hanzo cici hüyy a der

Hattori farklı o samuray ninja neyse artık işte ikisi düşman mı onu bile bilmiyorum
Kill Bill i izlemeyen beni engellesin.

Hattori hanzo kilici ile savasio Bright karekteri..
Kilicini yapan adamin adi öyle..

Börteçine

Gümüş Üye
biz yerli ve milli yatağanımızdan memnunuz. o katanalar da bizi iyi bilirler.....

yamulmuyorsam mutfakta bişeyler yaparken bıçaklarının köreldiğini fark eden Süreyya, ahhhh hanzo ahhhh diye iç geçirirken yakaladı kendini.

Frenk

Altın Üye
Yeni çeri kılıçlarını incelemişti Yatağan lı bir usta... Tersi yumuşak demir düzü taş gibi çelikti ne ince işçilikler...

Süreyya

Spákona
Süper Mod
biz yerli ve milli yatağanımızdan memnunuz. o katanalar da bizi iyi bilirler.....

yamulmuyorsam mutfakta bişeyler yaparken bıçaklarının köreldiğini fark eden Süreyya, ahhhh hanzo ahhhh diye iç geçirirken yakaladı kendini.
katana daha eski ama..
Bizimkiler de onlardan esinlenmis olabilir..
Sen de hemen savas moduna gectin..helal olsun

Bicaklarimi bilerim..hic sevmem kör bicaği

Börteçine

Gümüş Üye
Ergenekondançıktığımizimkiler de onlardan esinlenmis olabilir..
Sen de hemen savas moduna gectin..helal olsun

Bicaklarimi bilerim..hic sevmem kör bicaği
orta asya Türklerinin, içlerine gelen bazı peygamberlerle beraber yaptıkları pusatlar, Çinlilerin canını çok yakmıştır. o zaman ne yatağan ilçesini görmüşlüğümüz var, ne de malazgirti. adı yatağan değildi ama katanalardan çok daha eski üstün silahlarımız vardı. ki o zamanlar katana da yoktu. atı evcilleştiren bu milletin kılıcı olmaz mıydı?

ilginçtir... gelişim kökenleri daha eskiye dayanmasına rağmen hem yatağan hem de katana 16. yüzyılda ortaya çıkmış. öyle KOTONO DOHO OSKO demekle olmuyo. ya arkadaşlar bu kız napıyo ne ediyo beni delirtiyo ya. illa her şeyi bilecek.

Ergenekondan çıktığımızda katana mi vardi SANKİ! de yürü git.

neyse teknik bilgilere gecelim. yatağan özel harekatçı kılıcıdır. yani dönemin yeniçerileri kullanır. onların ihtiyaçlarına göre üretilmiş, ağırlık merkezi önde olan, tamamen uzuv koparmaya odaklanmış bi silahtır. boğaz, kol, ayak gibi bağlantı noktaları olan, sigorta atışı yapan bir silahtir. balta etkisi yaratır. cenk etmek için değil, kesip koparıp bir diğerine ve bir diğerine ve tekrar tekrar diğerlerine geçmek için üretilmiş bir silahtir.

katana da uzuv koparma silahıdır. fakat ağırlık merkezi gövdesinde ve elciğindedir. o sebeple daha çok kılıç balığı yaraları acmaktan öte gidemiyordu. japon askerleri ince antrenman yaparlar. vücuda yazı yazar gibi kesik atmada mahirdirler. ve katana, katanalığının yüzde seksenini uluslararası reklamlara, belgesellere borçludur. bizimkiler (yeniçeri, akıncılar, azaplar, yayalar, saraylılar) ise günde 20 km yürüyüş rutinine, tokatlamaya, güreşe çok alışkındırlar ve bu rutinin verdiği kuvvetle uzuv koparmada mahirdirler. hele tokatcilar zaten at deviriyorlardı.

YÜKSEK BİLGİ SEVİYEMİ SINAMAYIN KARDEŞİM............

Süreyya

Spákona
Süper Mod
orta asya Türklerinin, içlerine gelen bazı peygamberlerle beraber yaptıkları pusatlar, Çinlilerin canını çok yakmıştır. o zaman ne yatağan ilçesini görmüşlüğümüz var, ne de malazgirti. adı yatağan değildi ama katanalardan çok daha eski üstün silahlarımız vardı. ki o zamanlar katana da yoktu. atı evcilleştiren bu milletin kılıcı olmaz mıydı?

ilginçtir... gelişim kökenleri daha eskiye dayanmasına rağmen hem yatağan hem de katana 16. yüzyılda ortaya çıkmış. öyle KOTONO DOHO OSKO demekle olmuyo. ya arkadaşlar bu kız napıyo ne ediyo beni delirtiyo ya. illa her şeyi bilecek.

Ergenekondan çıktığımızda katana mi vardi SANKİ! de yürü git.

neyse teknik bilgilere gecelim. yatağan özel harekatçı kılıcıdır. yani dönemin yeniçerileri kullanır. onların ihtiyaçlarına göre üretilmiş, ağırlık merkezi önde olan, tamamen uzuv koparmaya odaklanmış bi silahtır. boğaz, kol, ayak gibi bağlantı noktaları olan, sigorta atışı yapan bir silahtir. balta etkisi yaratır. cenk etmek için değil, kesip koparıp bir diğerine ve bir diğerine ve tekrar tekrar diğerlerine geçmek için üretilmiş bir silahtir.

katana da uzuv koparma silahıdır. fakat ağırlık merkezi gövdesinde ve elciğindedir. o sebeple daha çok kılıç balığı yaraları acmaktan öte gidemiyordu. japon askerleri ince antrenman yaparlar. vücuda yazı yazar gibi kesik atmada mahirdirler. ve katana, katanalığının yüzde seksenini uluslararası reklamlara, belgesellere borçludur. bizimkiler (yeniçeri, akıncılar, azaplar, yayalar, saraylılar) ise günde 20 km yürüyüş rutinine, tokatlamaya, güreşe çok alışkındırlar ve bu rutinin verdiği kuvvetle uzuv koparmada mahirdirler. hele tokatcilar zaten at deviriyorlardı.

YÜKSEK BİLGİ SEVİYEMİ SINAMAYIN KARDEŞİM............
Çin degil Japon yalniz.
Sinamiyoruz...konusmani istiyoruz.
Konu Katana ve Yagana idi.
Katana 100 yil daha eski.
Sen gittin 4.yy a.
konumuz o degildi ki.

Tsk ederim bu engin savas bilgileri icin.
harika savundun

Börteçine

Gümüş Üye
Çin degil Japon yalniz.
Sinamiyoruz...konusmani istiyoruz.
Konu Katana ve Yagana idi.
Katana 100 yil daha eski.
Sen gittin 4.yy a.
konumuz o degildi ki.

Tsk ederim bu engin savas bilgileri icin.
harika savundun
tamam bahsettiğim zamanlarda japon diye bi ulus yoktu zaten, bölge asiret asiretti. ne diyorlar ona, hanedan. japonlarla çok savaşımız yoktu, çünkü onlarla akrabaligimiz var. cinlilerle daha cok şeyaptığımız için mecburen ordan örnek verdim. işin esprisindeyim yahu, bilgi kibri yapacak değilim tabi. net tarihlerine bakmadım, hangisinin daha eski olduğunu tam bilmiyorum. ben her ikisini de 16. yüzyılda piyasaya çıktı diye bilirim sadece. aralarında kac sene var bilmiyorum.

yine sinirlendim ben suan ama. tamam alırız sana bi katana. napacaksa sanki. en fazla marul doğrayacak, tutturmuş bi katana katana katana. katana attır bu arada hahahaha

Üst Alt