2023 Mart Gökyüzünde Neler Oluyor

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,042
Çözümler
4
Tepki puanı
12,731
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Mart 2023’te gökyüzünde tanık olabileceğiniz üç önemli gök olayı:

Jüpiter ve Venüs’ü bir arada görebilirsiniz.

Ay’ı Polluks ve Kastor’un yakınlarında bulabilirsiniz.

Venüs’ün evrelerini gözlemleyebilirsiniz.

29_03_2023.jpg

Mart 2023’te Gezegenler

29 Mart’ta Merkür ve Jüpiter’i gün batımından sonra batı yönünde ufkun üzerinde görebilirsiniz.

Merkür, mart ayının ilk günlerinde Güneş’in doğuşundan önce doğu yönünde ufkun üzerinde Satürn ile birlikte görülebiliyor. Ayın ilerleyen günlerinde Merkür ile Güneş arasındaki açısal mesafe azalıyor. Bu günlerde Güneş’in parlaklığı nedeniyle Merkür’ü gözlemlemek mümkün değil. Merkür, 17 Mart’ta yörünge hareketi sırasında Dünya’ya göre Güneş’in arkasından geçiyor. Ayın son günlerinde ise Merkür, Güneş’in batışından sonra batı yönünde ufkun üzerinde görülebiliyor.

24 Mart’ta Venüs’ü ve ilk dördün evresine yaklaşan Ay’ı Güneş’in batışından sonra batı yönünde ufkun üzerinde bir arada görebilirsiniz.


24_03_2023.jpg
Venüs, mart ayının başında Güneş’in batışından sonra batı yönünde ufkun yaklaşık 20 derece üzerinde. Venüs’ü ay boyunca yaklaşık iki saat gökyüzünde görebilirsiniz. Ayın ilerleyen günlerinde Venüs’ün görünür büyüklüğü artarken, Güneş tarafından aydınlatılan kısmının oranı azalıyor. Eğer bir dürbününüz ya da basit bir teleskopunuz varsa Venüs’ün evrelerinde mart ayı boyunca ortaya çıkan değişimleri gözlemleyebilirsiniz.

28_Mart_2023.jpg


Mars, mart ayında Güneş’in batışından gece yarısından yaklaşık iki saat sonraya kadar gökyüzünde görülebiliyor. Kızıl Gezegen ay boyunca gözlem için son derece uygun konumda. 28 Mart’ta Mars’ı ve ilk dördün evresindeki Ay’ı birbirine yakın görebilirsiniz

22_02_2023_0.jpg


22 Mart akşamı Güneş’in batışından sonra Jüpiter’i hilal şeklindeki Ay’ın yakınlarında görebilirsiniz.

19_03_2023.jpg

Jüpiter, mart ayında Güneş’in batışından sonra batı yönünde ufkun üzerinde görülebiliyor. Jüpiter ayın ilk günlerinde Venüs ile birbirlerine hayli yakın konumda. Ayın ilerleyen günlerinde Jüpiter daha erken batmaya başlıyor ve görülebileceği süre kısalıyor. Jüpiter, 11 Nisan’da yörünge hareketi sırasında Dünya’ya göre Güneş’in arkasından geçiyor. Bu süreçte Jüpiter’i birkaç hafta boyunca Güneş’in parlaklığı nedeniyle görmek mümkün olmayacak.

Ayin_Evreleri_03_2023.jpg

Satürn, ayın ilk haftasından itibaren Güneş’in doğuşundan önce doğu-güneydoğu yönünde ufkun üzerinde görülebiliyor. Halkalı gezegen mart ayı boyunca ufkun üzerinde çok yükselmiyor. Satürn’ü Kova Takımyıldızı’nda bulabilirsiniz. 19 Mart’ta Satürn’ü ve yeni ay evresine yaklaşan Ay’ı birbirine yakın görebilirsiniz.

30 Mart gecesi ilk dördün evresindeki Ay ile İkizler Takımyıldızı’nın en parlak iki yıldızı Polluks ve Kastor’u bir arada görebilirsiniz. 26 Mart’ta ise Ay’ı Ülker Açık Yıldız Kümesi’nin yakınlarında bulabilirsiniz.

21 Mart’ta ilkbahar ekinoksu gerçekleşiyor. Bu tarih, Kuzey Yarım Küre’de ilkbaharın başlangıcı olarak kabul ediliyor. İlkbahar ekinoksu sırasında güneş ışınları Ekvator’a dik açıyla gelir ve Güneş Kuzey Yarım Küre’de ve Güney Yarım Küre’de eşit miktarda alanı aydınlatır. Bu nedenle ekinoks zamanlarında gece ve gündüz süresi birbirine eşittir. Ekinoks yılda iki kez gerçekleşir.
 

Ekli dosyalar

  • 22_02_2023_0.jpg
    22_02_2023_0.jpg
    24.6 KB · Görüntüleme: 0

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Katılım
7 Eki 2022
Mesajlar
13,461
Tepki puanı
4,003
Puanları
113
Yaş
34
Konum
Kocam köylü
Cinsiyet
Kadın
Sadece gezegen konumlarını yorumlamışlar etkilerini açıklamamışlar. Bu işin uzmanlarının anlayabileceği bir anlatım. Bu konuların etkilerini okumak lazım.
 

uchiha

Haybeden..
Altın Üye
Katılım
18 Şub 2023
Mesajlar
4,471
Çözümler
2
Tepki puanı
919
Puanları
113
Konum
konohagakure
Cinsiyet
Erkek
Sadece gezegen konumlarını yorumlamışlar etkilerini açıklamamışlar. Bu işin uzmanlarının anlayabileceği bir anlatım. Bu konuların etkilerini okumak lazım.
yemin ediyorumm fenomen bak bu cevheri harcama miningle falan uğrasacagina şuraya biraz efor harcasa beni de kendini de kurtarcaksin cncbxbcbxbxbz
 
Üst Alt