Soru 1 saat seçin

Cherry

Elmas Üye

Seçtiğiniz saate göre stres düzeyinizi ortaya koyan bu test, kaygı seviyeniz, mükemmeliyetçilik eğiliminiz ve stresle başa çıkma becerileriniz hakkında ipuçları veriyor. Görselde yer alan 4 farklı saatten birini seçerek, günlük yaşamınızdaki gerginlik düzeyinizi kolayca öğrenebilirsiniz.​

image.png

Kişilik testleri, bireylerin karakter yapısını, davranış biçimlerini ve duygusal tepkilerini anlamalarına yardımcı olan eğlenceli araçlar arasında yer alıyor. Bu testler, insanların olaylar karşısındaki tutumlarını çözümlemeyi ve kendilerini daha iyi tanımalarını sağlamayı amaçlıyor.

KİŞİSEL FARKLILIKLARI ORTAYA ÇIKARIYOR​

Genellikle görsel seçimler veya kısa sorulara dayanan bu testler, psikoloji temelli oldukları için kişisel farkındalığı artırıyor. Kişinin düşünme biçimini, olaylar karşısında sergilediği davranışları ve sosyal ilişkilerindeki yaklaşımını açığa çıkarabiliyor.

Stres yönetimi uzmanı Marina Winberg tarafından hazırlanan bu test, dört farklı saat modeline dayanıyor. Seçtiğiniz saat, stres karşısındaki yaklaşımınızı ve kaygı seviyenizi ortaya koyuyor. Peki siz hangi saati seçtiniz? İşte tercihinize göre stres seviyeniz…

Hadi bakalim..

( Cözümü sonra )

Tuz

💫 Maybe in Another Life...
Platin Üye

Lavinia

Platin Üye
Hiçbirini beğenmedim ama mecburen 4 diyeyim

alcatraz

🍻
Elmas Üye
dijital akar - 3

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
2 ve 4 olur kendi saat tiplerime benziyor zaten

Cherry

Elmas Üye
@Frenk @Tuz @Lavinia @alcatraz @Chen

EĞER 1. SAATİ SEÇTİYSENİZ​

Bu seçim, düşük seviyede kaygı ve gerginlik yaşadığınızı, ancak içsel ritminizin zaman zaman bozulduğunu gösteriyor. Zamanınız olsa bile sürekli geride kalma hissi duyuyorsunuz.
Birden fazla işi aynı anda yapmaya eğilimli olmanız, dikkatinizin dağılmasına ve kaotik bir ruh haline girmenize neden olabiliyor.
Asıl ihtiyacınız, önceliklendirme yapmayı öğrenmek ve suçluluk hissetmeden dinlenmeye zaman ayırmak. Uzmanlara göre “Acil olan her şey önemli değildir.” Bu nedenle ‘hayır’ demeyi ve görevleri devretmeyi öğrenmek, stres yükünüzü azaltabilir.

EĞER 2. SAATİ SEÇTİYSENİZ​

Bu saat, mükemmeliyetçi bir yapıya işaret ediyor. Siz işleri en kusursuz biçimde yapma isteğiyle hareket ederken, hata yapma korkusu nedeniyle kendinizi gereksiz baskı altında tutuyorsunuz.
Küçük aksaklıklar bile moralinizi bozabiliyor ve bu da erteleme alışkanlığına yol açarak stres seviyenizi yükseltiyor.
Mükemmeliyetin bir yanılsama olduğunu kabul etmek, bu noktada büyük önem taşıyor. Kendinize hata yapma hakkı tanımak, küçük başarıları kutlamak ve derin nefes egzersizleriyle kaygıyı azaltmak, rahatlamanıza yardımcı olabilir.

EĞER 3. SAATİ SEÇTİYSENİZ​

Bu seçim, uyumlu ve dengeli bir karaktere sahip olduğunuzu gösteriyor. Öncelikleri doğru belirleyebiliyor, gereksiz telaşlardan uzak durabiliyorsunuz.
Dış dünyadaki karmaşanın iç huzurunuzu etkilemesine izin vermiyor, kontrol edemediğiniz durumlara esnek yaklaşabiliyorsunuz.
Baskı altında sakin kalma beceriniz yalnızca sizi değil, çevrenizdekileri de rahatlatıyor. Bu özellik, stresle başa çıkmada en güçlü yanlarınızdan biri.

EĞER 4. SAATİ SEÇTİYSENİZ​

Bu saat, özgüveninizin yüksek olduğunu ve stres karşısında dayanıklı bir yapıya sahip olduğunuzu gösteriyor. Belirsizlik veya zorluklar sizi kolay kolay etkilemiyor.
Kendinize olan güveniniz, engelleri cesaret ve kararlılıkla aşmanızı sağlıyor. Bu özellikleriniz, sizi doğal bir lider haline getiriyor.
Etrafınızdakilere ilham veren, dayanıklılığıyla örnek oluşturan biri olarak çevreniz üzerinde güçlü bir etki bırakıyorsunuz.

Frenk

Elmas Üye
Nasıl beceriyor bunlar bunu yahu.... bir saat şeklinden böyle analiz...

Yaz saati ilen akşam üstü 5
Kış saati iken akşam 8

Hadi bakalım

Okumadan cevaplarsan böyle küme düşersin yavrum ...:D

Frenk

Elmas Üye
Kendi kendini de eleştirmiş ya bizim yerimize bir şey demeye kıyamadım

Frenk

Elmas Üye
Hep kıyarlar bana , lütfen sizde geri kalmayın çok rica edicem..q

Physical Therapy Shut Up GIF by Weeda & van den Berg

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye

Bu saat, özgüveninizin yüksek olduğunu ve stres karşısında dayanıklı bir yapıya sahip olduğunuzu gösteriyor. Belirsizlik veya zorluklar sizi kolay kolay etkilemiyor.
Kendinize olan güveniniz, engelleri cesaret ve kararlılıkla aşmanızı sağlıyor. Bu özellikleriniz, sizi doğal bir lider haline getiriyor.
Etrafınızdakilere ilham veren, dayanıklılığıyla örnek oluşturan biri olarak çevreniz üzerinde güçlü bir etki bırakıyorsunuz.

yarı yarıya doğru belirsizlik sevmem stres beni yorar uzak dururum
Özgüvenim var ama lider olmaktansa sevdiğim birini desteklemeyi tercih ederim

Frenk

Elmas Üye

yarı yarıya doğru belirsizlik sevmem stres beni yorar uzak dururum
Özgüvenim var ama lider olmaktansa sevdiğim birini desteklemeyi tercih ederim
sonradan sayılmıyor büyüsü kaçmış oluyor :D

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
cevabı görmeden seçtim sonra gördüm
öyle olsa bana daha uygun bişi seçerdim mantıken :D

Frenk

Elmas Üye
Hangisi sana daha uygun merak ettim

test yanılmış mı

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye

EĞER 2. SAATİ SEÇTİYSENİZ​

Bu saat, mükemmeliyetçi bir yapıya işaret ediyor. Siz işleri en kusursuz biçimde yapma isteğiyle hareket ederken, hata yapma korkusu nedeniyle kendinizi gereksiz baskı altında tutuyorsunuz.
Küçük aksaklıklar bile moralinizi bozabiliyor ve bu da erteleme alışkanlığına yol açarak stres seviyenizi yükseltiyor.
Mükemmeliyetin bir yanılsama olduğunu kabul etmek, bu noktada büyük önem taşıyor. Kendinize hata yapma hakkı tanımak, küçük başarıları kutlamak ve derin nefes egzersizleriyle kaygıyı azaltmak, rahatlamanıza yardımcı olabilir.

Üst Alt