KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
1 saat
PİŞİRME SÜRESİ
15 dakika
Malzemeler
Balık köftesi için:
250 gramlevrek balığı parçaları
250 grammezgit balığı parçaları
1 adetyumurta
10 gramkimyon
10 gramanason tozu
70 gramdereotu
3 grambeyaz toz biber
25 gramayçiçek yağı
25 gramtuz
10 gramkarabiber
10 gramzencefil
25 gramdolmalık fıstık
Kızartmak için:
50 gramayçiçek yağı
Pane harcı için:
25 gramun
4 adetyumurta
300 grampanko (japon ekmeği kırıntısı)
Rezene salatası için:
50 gramtaze rezene
10 gramközlenmiş kırmızı biber
10 gramkırmızı soğan
10 grammaydanoz
15 gramlimon suyu konsantresi
5 gramsumak sos
Tartar sos için:
40 gramsalatalık turşusu
20 gramkapari çiçeği
10 gramdereotu
60 grammayonez
Tarifin Püf Noktası
Anasonlu balık çıtırları yapımında kullanacağınız balıkların fileto şeklinde ve tamamen ayıklanmış olmasına dikkat edin. Yalnızca beyaz etli balıkları kullanmayı tercih edin.
Nasıl Yapılır?
Kılçık ve deri kısımlarını ayıkladığınız mezgit ve levrek balığı parçalarını kıyma makinesinde çekin. Dereotunu incecik kıyın.
Yumurta, kimyon, anason tozu, kıyılmış dereotu, beyaz toz biber, ayçiçek yağı, tuz, karabiber ve toz zencefil kattığınız balık çıtırları harcını elinizle 5 dakika kadar yoğurun. Arzuya göre bir parça ekmek içi ekleyin.
Son olarak dolmalık fıstık kattığınız balık çıtırları harcını buzdolabında bir saat kadar dinlendirin.
Dinlenen harçla arzu ettiğiniz şekillerde balık çıtırları hazırlayın. Paneleme işlemi için; unu düz bir tabağa alın. Yumurtaları derin bir kapta karıştırın. Panko kırıntısını geniş bir tabağa aktarın.
Ayçiçek yağını düz bir tavada kızdırın. Sırasıyla; un, çırpılmış yumurta ve Panko ekmeği kırıntısına buladığınız balık çıtırlarını, kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek 3'er dakika kadar kızartın.
Pişen balık çıtırlarına tahta şişler geçirin. Közlenmiş kırmızı biber, kırmızı soğan ve maydanozu incecik doğradıktan sonra taze rezeneyle birlikte harmanlayın. Servis tabağına aldığınız salatanın üzerine konsantre limon suyu ve sumak sosu gezdirin.
Uç kısımlarını aldığınız salatalık turşusu, kapari çiçeği ve dereotunu incecik kıydıktan sonra mayonezle karıştırın.
Kızarttığınız anasonlu balık çıtırlarını, tartar sos ve rezene salatası eşliğinde sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Balık çıtırlarını; taze otlu rezene salatası yerine yeşil salata eşliğinde de servis edebilirsiniz.